Autoschadeherstelproces


Voordat uw beschadigde auto weer veilig de weg op kan, zullen de volgende processtappen doorlopen moeten worden:

auto onderdelenautoschadeschade-expertisedemontage

Schade-expertise
Allereerst wordt de schade vastgelegd met een digitale fotocamera en wordt er een eerste begroting opgesteld m.b.v. het schadecalculatiesysteem Audatex. De te vernieuwen onderdelen worden besteld.


Demontage
Alle te vernieuwen onderdelen worden natuurlijk gedemonteerd, maar ook rubbers, schroefdelen en lijsten van te spuiten onderdelen worden er zorgvuldig afgehaald. Na demontage wordt gekeken of de eerste schadecalculatie correct was, zo nodig wordt deze aangepast en worden ontbrekende onderdelen alsnog besteld. Pas na de demontage wordt de calculatie goedgekeurd en samen met de foto's via de digitale snelweg naar de verzekeringsmaatschappij verzonden.

Een correcte calculatie is zelfs bij ogenschijnlijk kleine schades pas na demontage mogelijk. Achterbumpers zitten veelal onzichtbare relevante onderdelen voor de crashbestendigheid van uw auto die ook na een relatief kleine aanrijding vervangen moeten worden.  Alleen dan is de veiligheid van uw auto weer gewaarborgd na schadereparatie.


Richten
"Licht" verbogen chassisdelen worden gericht met behulp van het elektronisch meetsysteem. "Zwaar" beschadigde chassisdelen worden conform fabrieksspecificaties vernieuwd. Hierna wordt alle onderdelen gepast op maatvoering voordat alles opnieuw afgelast wordt.

Beoordeling van richten of vernieuwen van vitale chassisdelen is specialistenwerk. Het voordeel van richten is dat de originele lasverbindingen intact blijven, echter als de vervorming te groot is zal het onderdeel vernieuwd moeten worden om de crashbestendigheid van de auto voor toekomstige aanrijdingen opnieuw te waarborgen. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat zowel richten van licht vervormde onderdelen als vernieuwen van zwaar vervormde onderdelen, mits vakkundig uitgevoerd met de juiste gereedschappen, geen negatieve invloed heeft op de veiligheid van uw auto. Wij garanderen ons vakmanschap met overname van de fabrieksgarantie.

richtenherstellen en voorbewerkenspuitenmontage
Herstellen/voorbewerken
Nadat alle carrosseriedelen ingepast zijn kunnen de lichter beschadigde onderdelen herstelt worden en samen met de overige te spuiten onderdelen voorbewerkt worden om te spuiten. Vakmanschap is onontbeerlijk voor een strak eindresultaat


Spuiten
Om aan de strenge milieueisen te kunnen voldoen wordt het spuitwerk al sinds enkele jaren uitge-voerd met lakken op waterbasis. Kleur juistheid is bij het spuiten van levensbelang voor het eind-resultaat. Moderne fotospectrometers in samenwerking met het oog van de spuiters zorgen voor een perfect eindresultaat.


Montage
Na het drogen van de gespoten delen, kunnen alle gedemonteerde en te vernieuwen onderdelen weer gemonteerd worden. Natuurlijk wordt de beschermende laag tegen roesten weer zorgvuldig herstelt. Na de montage wordt de auto van binnen en van buiten gereinigd.


Eindcontrole, aflevering en garantie
Na een zorgvuldige eindcontrole wordt het Bovag-garantiebewijs uitgeschreven. Dit is ons schrifte-lijke bewijs van een optimale reparatie. Met ontvangst van het Bovag-garantiebewijs heeft u 4 jaar garantie op alle gerepareerde carrosseriedelen. Ook als de fabrieksgarantie op de carrosserie nog geldig is, dan wordt die fabrieksgarantie - mocht men die verliezen of dreigen te verliezen - voor de herstelde delen integraal overgenomen.

CONTACTGEGEVENS

Autoschade Service Fransen Boxmeer

Lionstraat 7

5831 AL Boxmeer

 

T: 0485 - 585 111

F: 0485 - 585 119

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OPENINGSTIJDEN

maandag:

dinsdag:

woensdag:

donderdag:

vrijdag:

zaterdag:

zondag:

07:45-17:30

07:45-17:30

07:45-17:30

07:45-17:30

07:45-17:30

09:00-11:00

gesloten